Falevelek Kulturális és Egészségmegőrző Közhasznú Egyesület

Gyermek és Ifjúságvédelmi Kör

Az egyesületen belül Gazdag Pál vezetésével működik a Gyermek és Ifjúságvédelm Kör.

Drogmegelőzés és szenvedélybeteg-segítés

Valójában mondhatnánk azt is, szenvedélybetegségek megelőzése. Évek óta tartok prevenciós foglalkozásokat a kerület általános és középiskoláiban. Célunk, korrekt tájékoztatást nyújtani a fiataloknak. Mivel meggyőződésem az, hogy a fiatalok túlnyomó többsége helyesen képes dönteni, ha kellő információ van a birtokában. Ezekhez, az információkhoz szeretném juttatni őket.

A foglalkozásokon szó van jogi kérdésekről, miként ítéli meg a magyar jog az illegális anyagokkal való visszaélést, milyen büntetésre számíthat az aki mégis kipróbálja, netalán kereskedik vele. Terítékre kerül, az anyagok rövid és hosszú távú hatása is. Természetesen az alkohol sem maradhat ki a témák sorából.

Magyarországon, szinte népbetegségnek számit az alkohol túlzott fogyasztása, ezt szeretnénk vissza szorítani. Terveink között szerepel, egy olyan alkalom megszervezése ahol kötetlen formában találkozhatnék azokkal a fiatalokkal, akiket az iskolai foglalkozásokon megismertem, és tovább szeretnének beszélgetni erről, vagy/és/ más témákról is. Az igényt már jelezték a fiatalok. A Belvárosi Segítő és Gyermekjóléti Szolgálat ebben partner, és egy helységet fel is ajánlott erre a célra. Itt jegyezném meg, hogy a Szolgálat évek óta szervezi az iskolai előadásokat, és minden segítséget megad a munkámhoz.

Köszönet érte.

Ahogy meglesz a pontos időpontja és helye ezeknek az alkalmaknak, ezen az oldalon is közzé tesszük.

Gazdag Pál